PRECISION

With the speed of light

Microlaserlassen

Laserlassen heeft vele voordelen ten opzichte van andere lastechnieken. In de meeste gevallen is het niet noodzakelijk om toevoegmaterialen te gebruiken om een goede en sterke las te produceren. Materialen als roestvast staal, titanium en andere hooggelegeerde materialen (‘alloys’) zijn meestal goed maakbaar met laserlassen. De warmte-inbreng in de materialen is laag en zeer plaatselijk waardoor er minimale thermische invloed ontstaat en daarbij minimale vervorming. Dit is uiteraard ook sterk afhankelijk van het design, waardoor we graag in een vroeg stadium mee willen denken over de maakbaarheid van uw product(en).

ILT Fineworks gebruikt verschillende soorten lasers waarmee we fijnmechanische componenten kunnen bewerken.
Het is mogelijk om te lassen op moeilijk bereikbare plaatsen en om gasdichte verbindingen te maken.
De basis voor een goede lasverbinding is een juiste vormvastheid, juiste passing en reinheid van de te lassen onderdelen. Een juiste passing is cruciaal voor een goede gasdichte las. Een gepulste laserlasdiepte van 0,3 tot 0,5 mm in roestvast staal is voor onze apparatuur dan ook mogelijk. Om verkleuring en oxidatie van omringend materiaal en de las te voorkomen lassen wij in een argon gasatmosfeer.

ILT Fineworks voert regelmatig lasverbindingen uit voor de “schone” industrieën waaronder de halfgeleiderindustrie en de medische sector. Hiervoor zijn de meeste lasmachines ondergebracht in onze cleanroom-faciliteit. Uw cleanroom-producten kunnen in goed vertrouwen aan ons worden overgelaten.

Als de constructie het toelaat kunnen wij de lekdichtheid van de lasverbinding controleren met vacuüm/helium-lektesters. Hierbij wordt de gelaste assemblage op vacuüm aangesloten en met helium tot 10 (tot de macht) -10 mbar l/seconde gecheckt op gasdichtheid. Als bewijs leveren wij een meetrapport hiervan mee met de producten.

Desgewenst kunnen wij een dwarsdoorsnede-analyse voor u maken. Hierbij wordt een sample gelast, vervolgens doorgezaagd, als proefstuk geprepareerd en onder de microscoop geanalyseerd, zichtbaar gemaakt en gerapporteerd.

Vraag onze lasspecialisten om uw laserlas-uitdagingen vorm te geven.